Eindelijk, het vaarseizoen is aangebroken! Met Tenco bootlak maak je jouw boot vaarklaar. Met de beschermende lakken en coatings bescherm je je boot tegen de schadelijke invloeden van weer en wind. Vanaf nu verkrijgbaar via www.pleziervaartwinkel.com; daarmee is geen storm te zwaar!

Het merk Tenco – oftewel Touwen & Co. – ken je misschien al van hun verf, houtcoat en beits voor tuin en woning. Het bedrijf is ook al meer dan een eeuw actief in de scheepvaart. Tenco begon destijds met het leveren van teer aan schippers en scheepswerven. Inmiddels bieden ze een divers assortiment voor bootonderhoud en bescherming. Dit zijn onze aanraders:

De basis: Tenco Bottomcoat
Pleziervaartschippers opgelet! De beschermende zwarte Tenco bottomcoat is speciaal ontwikkeld voor schepen die varen op zoet of brak water. Je hoeft geen primer te gebruiken, de coating hecht direct aan allerlei materialen. Optioneel kun je nog een beschermende afwerklaag toevoegen met de Tenco bottomcoat brons. Dit zorgt voor een gladde finish, zodat algen moeilijker aangroeien.

tenco bootlak en bottomcoat

Zeg vaarwel tegen roest
Op het water ligt roest altijd op de loer. Ook daar heeft Tenco een passende beschermlaag voor: Tenco anti rust-compound. Er is een vloeibare olie en een vaste variant verkrijgbaar, waarmee je de levensduur van alle stalen onderdelen van je boot of schip verlengt. Voorkomen is beter dan genezen, maar de anti rust-compound zorgt er ook voor dat al bestaande roest niet uit kan breiden. Voor objecten boven de waterlijn is de zwarte Tenco Topcoat een aanrader. Deze roestwerende coating is geschikt voor de bescherming van ijzer, beton, hout en verouderd polyester. Natuurlijk wil het oog ook wat: de zwarte topcoat zorgt voor een mooi afgewerkte uitstraling.

tenco bootlak blank

Tenco Bootlak voor binnen en buiten
Voortaan is via Pleziervaartwinkel.com ook blanke Bootlak van Tenco verkrijgbaar, zowel hoogglanzend als mat. Deze lak is sneldrogend, krasvast en bestand tegen zoet én zout water. Helemaal handig: je kunt de lak zowel voor het interieur als voor de buitenkant van je boot gebruiken, op alle houtsoorten boven de waterlijn. Zo kan je boot er weer jaren tegenaan!