Categorieën
Pleziervaartwinkel

Dr. C. Lelyweg 2b, 6827BH Arnhem
+31 26 445 65 97
Ma - Vr  08:00 - 18:00 uur | Za 08:30 - 17:00
Desktop 1 – dynamisch megamenu

HomeRubberboot schoonmaken

Rubberboot schoonmaken

Wij helpen je graag!

Een rubberboot moet je goed onderhouden. Dit kun je laten doen, maar je kunt de boot natuurlijk ook zelf schoonmaken. Het schoonmaken en wassen van jouw rubberboot is van groot belang als je hem in optimale conditie wilt houden.

Pleziervaartwinkel.com
Gebruik bij het schoonmaken de juiste shampoo

Het investeren in een goede shampoo is van groot belang. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een keukenmiddel zal de kleur van de rubberboot verdwijnen en kan het de weekmaker aantasten, waardoor de rubberboot kan gaan plakken en het textiel daardoor stugger en harder wordt. Jouw boot schoonmaken met de juiste shampoo verlengt de levensduur.

Hoe maak je jouw rubberboot schoon?

Regelmatig je boot schoonmaken is nodig om het in goede conditie te houden. Met de juiste producten kun je het gemakkelijk zelf. Wij helpen je om je boot winter klaar te maken!

Na een vaarseizoen is jouw rubberboot vaak wat dof en is de glans afgenomen. Dit komt door het zoute water, zure regen, UV-licht en andere invloeden. Hierdoor is de boot ook kwetsbaarder voor de aanhechting van vuil en de werking van water. Zo wil jij je boot natuurlijk niet stallen in de winter, daarom gaan wij jou helpen om je boot weer in topconditie te krijgen.

Breng de shampoo aan op de hele boot en laat het intrekken. Na enkele minuten kun je met een borstel en scrobbezem het vuil verwijderen. Was vervolgens de rubberboot goed af met water. Mochten er nog vuile plekjes op de boot zitten, maak deze plekjes dan apart schoon en breng op deze plekken de shampoo nogmaals aan. Laat intrekken en verwijder het met de borstel. Na het wassen is het aangeraden om jouw rubberboot goed af te spoelen met water, zodat er geen zeepresten achterblijven.

Wanneer jouw rubberboot schoon is, is het verstandig om hem te voorzien van een waxlaag. Wax geeft de boot glans en sluit oppervlakteporiën en laat een beschermde laag achter.

Pleziervaartwinkel.com biedt door het ruime aanbod altijd een reinigingsmiddel dat aan je wensen voldoet. Mocht het niet duidelijk zijn en heb je vragen of het schoonmaken van jouw boot en welke middelen je hierbij nodig hebt, neem gerust contact op of kom langs in onze winkel in Arnhem.

Pleziervaartwinkel.com

Niet gevonden wat je zoekt? Neem gerust contact op 026 445 65 97

Chat openen
Roept u maar..
Welkom bij de Pleziervaartwinkel, waar zouden wij u mee kunnen helpen?