Categorieën
Pleziervaartwinkel

Dr. C. Lelyweg 2b, 6827BH Arnhem
+31 26 445 65 97
Ma - Vr  08:00 - 18:00 uur | Za 08:30 - 17:00
Desktop 1 – dynamisch megamenu

HomeAntifouling van Epifanes

Boot onderhouden met antifouling

Hoe doe je dat?

Is jouw boot aan onderhoud toe? Pleziervaartwinkel biedt een divers aanbod aan producten om jouw boot goed te onderhouden. Hieronder valt ook antifouling van het merk Epifanes, een onmisbaar product voor als je jouw boot goed wil onderhouden.

Epifanes

Epifanes jachtlakken worden al sinds 1902 geproduceerd. Het is een bekend Nederlands merk dat al jaren bootlak, grondverf en primers produceert van hoge kwaliteit. Zij staan klaar voor professionele bootbouwers tot de doe-het-zelver die zijn eigen boot wil onderhouden. Voor een schoon onderwaterschip is een zeer krachtig middel nodig. Daarvoor hebben wij antifouling.

antifouling
Antifouling

Antifouling is een onderwaterverf die aangroei aan de onderkant van je boot tegen gaat. Door je boot regelmatig te verven met deze verf blijft hij aangroeivrij, waardoor de boot sneller vaart en ook minder brandstof verliest.

Er zijn twee soorten, namelijk een koperhoudende variant en een niet-koperhoudende variant. Koper biedt de meeste bescherming.  Zodra je met je boot op zout water gaat varen, is koper noodzakelijk. Zout water zorgt er namelijk voor dat er nog sneller aangroei op je boot ontstaat. Shop antifouling nu in onze webshop.

Hoe breng je antifouling aan?
  • Plak schildertape op de waterlijn. Onderdelen die niet geverfd mogen worden moeten ook afgedekt worden.
  • Roer de antifouling enkele minuten goed door.
  • Breng het aan met een kortgeschoren vachtroller. De laag moet niet te dun zijn. Voor een strak resultaat moeten de druipers weggehaald worden. De lastige hoeken kunnen met een kwast aangebracht worden.
  • De antifouling is na ongeveer 8 uur overschilderbaar. Wanneer de boot droog is, breng een tweede laag aan op dezelfde manier.
  • Laat de boot minimaal 24 uur drogen totdat je hem weer in het water laat.

Hulp of informatie nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel in Arnhem. Wij helpen je graag.

Pleziervaartwinkel.com

Niet gevonden wat je zoekt? Neem gerust contact op 026 445 65 97

Chat openen
Roept u maar..
Welkom bij de Pleziervaartwinkel, waar zouden wij u mee kunnen helpen?